Besök Nämforsen på egen hand med guide i din mobil

Du kan gå en tur på hällristningsområdet på egen hand. Allt du behöver är en mobil, surfplatta eller dator. Du kan gå turen på plats i Nämforsen eller hemma vid datorn. Turen är gratis.

Klicka här för att gå direkt till Guiden.

Du navigerar med hjälp av två kartor.

Kartorna är klickbar och du får information om enskilda hällristningar men även om byggnader och fornlämningar som finns vid Nämforsen.

Observera att du måste vara inne i guiden för att klicka på kartorna. Kartorna nedan i den här instruktionen går inte att klicka på.

Karta 1 är en översiktskarta med information om hela Nämforsenområdet. Du kan, när du är inne i guide, klicka på alla texter som är röda och hällristningar som är röda eller svarta.

Du förstorar och förminskar bilderna genom att klicka på + (plus-) och – (minustecken) uppe i vänster hörn. Klicka på flaggan och du byter språk. Backa till föregående sida gör du med pilen.

Om du klickar på ”Hällristning” på Karta 1 när du är inne i guiden får du upp en ny karta över ett mindre område; hällristningsområdet på norra fastlandet och Laxön. Det är de hällristningar som är tillgängliga för besökare.

Karta 2 är en detaljkarta över hällristningsområdet. Följ stigen, markerad med gult på kartan. Om du är inne i guiden och klickar på en hällristningssymbol kommer det upp en bild på hällristningar som finns på berghällen.


Om du är inne i guiden och klickar på en enskild hällristning visas en informationsruta. Samtidigt markerar röda punkter alla ristningar med samma information.

Klicka här för att gå direkt till Guiden.