Guidning vid Hällristningarna

Kom och upplev hällristningarna och låt dig fascineras av deras historia med hjälp av våra guider. Upplev Nämforsens unika historia med tydliga spår efter människor, från forntiden till idag. En rundvandring sker nere på fornlämningsområdet och er guide berättar om ristningarna och Ångermanälvens historia.

Guidning av hällristningar under sommaren 15 juni till 14 augusti, kl. 12.00 och kl 14.30. Ej måndagar.

Turerna startar vid hällristningsområdet på norra sidan älven, vid kraftverksgrinden, och tar ca 30 minuter.

Från kraftverksgrinden är det en backe, och sedan en 25 meter lång trappa med räcke ner till hällristningarna. Den guidade turen går längs ca 1 meter breda träbroar med räcken.

Nämforsens Hällristningsmuseum har öppet 15 juni till 15 augusti, kl. 10.30-17.15, och håller då dagligen två guidade visningar på hällristningsområdet,kl. 12.00 och kl 14.30.

Fritt inträde till museets utställningar med barnens museum och de guidade turerna. Stängt måndagar och Midsommar.

För större grupper och andra tider var vänlig och kontakta museet.

Bussresor och andra grupper tar vi emot för guidning på hällristningsområder hela barmarkssäsongen och i museet hela året.

Till hällristningarna kan man antingen gå eller köra bil. En fin promenadstig leder er ner till ristningarna från hällristningsmueet, promenaden tar ca 10 min, beroende på kondition. Då får man även en underbar vy över hällristningarna och naturmiljön.

Guideturerna är gratis under sommaren och det behövs ingen föranmälan. Guiden möter upp nere vid ristningarna på norra sidan av älven.

OBS! Gäller inte för större grupper och skolklasser som bokar tur genom att kontakta personalen.