Nämforsens Hällristningsmuseum f.d. RockArt

-- Hällristninsgmuseum litet.jpg

 

Hällristningsmuseet har information om hällristningarna och dess historia, men även de hällmålningar som finns i regionen. Fyndmaterial från de utgrävningar som gjorts i Nämforsen visas i en utställning i museet. Här kan man bl a se riktiga ristningar som inte är målade med färg, pilspetsar, keramik och mejslar! Utgrävningarna på södra sidan av älven gjordes 1944 och boplatsen anses än idag vara en av Norrlands fyndrikaste. På centret visas också ett bildspel som berättar hur, och kanske varför ristningarna uppkom.

 

Hitta hit    Find us    Finden Sie uns! 

 

Besöksadress: Nipvägen 7, 880 30 Näsåker   

 

Eller varför inte titta in och testa våra rekonstruktioner av forntida föremål, passande för barn som brukar finna den här delen som den mest intressanta. För den skull uppskattas rekonstruktionerna mycket av alla våra besökare, stora som små. Passa också på att ta en titt på vår rekonstruktion av en stenåldershydda!

 

Så varför inte börja dagen med ett besök på museet och strosa runt och titta på fynden från utgrävningarna från båda sidorna av älven. Därefter kan ni ta en kort promenad eller ta bilen ner till ristningarna för att antingen upptäcka dem på egen hand eller följa med en av våra guider som berättar om ristningarna och dess närmiljö.